Bekacsintó

Zenédben a sorsod

2019. július 23. 14:43 - Krisz B

Mozi

A múlt század zenei hatása komoly hullámokat vet a mai napig. A popkultúra érzelemmel és csillagokkal vegyített sorshullámvasútja a zenés filmek világában. Néhány megindító film a közelmúltból.

Bohemian Rhapsody (2018)

A tavalyi év díjnyertes filmjéről már született Bekacsintó bejegyzés is, de kihagyhatatlan, hiszen a film nemcsak hogy két Golden Globe díjat, de négy Oscart is besöpört. Ramy Malek az Oscar mellett még másik hat díjat is elnyert. Megjelenésekor voltak, akik komoly kritikát fogalmaztak meg a filmmel szemben, elsősorban azért, mert nem minden történés volt a Queen és tagjai történetével azonos. Ami azonban tagadhatatlan, az az, hogy lehetőséget kapott a főszereplő, hogy a bemutassa azt a pályaívet, emberi gyötrődést és felemelkedést, amit Freddy Mercury átélt. Új lendületet kapott a Queen zenéje, ami külön öröm.

cover2.jpeg

Rocketman (2019)

A vizsgaidőszak szorításában nem sikerült külön Bekacsintót írnom, pedig ez a musical belopta magát mindannyiunk szívébe. Az, hogy Elton John zenéje fantasztikus, alap. De ezeket olyan jól sikerült a világsztár életéhez idomítani és megszólaltatni, hogy az híven tükrözi a sztárság és másság kínjait és érzelmi buktatóit. Itt, ahogy ismeretes a tragédia elmarad, a happy ending nagy öröm mindenkinek. Látjuk a kis Eddiet felnőni, szerepelni és halljuk énekelni. Kíváncsian várjuk, milyen díjakat nyer majd el a film és szereplői.

Yesterday (2019)

Szintén kihagyhatatlan a nagysikerű, de sok negatív kritikát is megélt fantáziafilm. Aki a Beatles történetét vagy régi szerelmes lassúzásait szeretné újra átélni, csalódni fog. Akik azonban szeretik az angol humort és nem találják zavarónak, hogy egy indiai srác nyomja a Let It Be-t az mindenképp nézze meg a mozit vagy olvassa el a Bekacsintó bejegyzését, ha eddig nem tette volna meg. Érdekes, hogy John Lennon tűnik fel a filmben, de a Yesterdayt Paul jegyzi. Ki ne ismerné az egész Help! albumot? Nem szerepelt a filmben az I Love Her, pedig mekkora muzsika!

A Zöld könyv – Útmutató az élethez (2018)

Végy egy olasz-amerikai, a helyi maffia és a becsületes élet határán egyensúlyozó vagány sofőrt és egy afro-amerikai származású kiművelt zongoraművészt. Tedd őket egy autóba és irány a 60-as években még mindig feketegyűlölő dél. Emberi érzésekben nem szűkölködő, igazi road movie, elgondolkodtató, szórakoztató történettel. Ha nincs is karakteres személyiségfejlődés, emberi mélységeket, magasságokat tisztán láttat. Ha nem is olyan zenés film, mint a többi ebben a válogatásban, a zenész sorsa és megpróbáltatásai miatt mindenképp ebbe a sorozatba illik. 

Sing Street (2016)

cover1.jpegConor első látásra beleszeret egy lányba. A lány persze modell. A fiú ezért meghívja a zenekarába a videoklippbe. A bökkenő csak annyi, hogy nincs zenekar, nincsenek zenészek. Van azonban családi válság, új iskola, konfliktusok és sok fura haver Tökéletes zenei bekacsintás a nyolcvanas évek világába. Alakítás és zene egyaránt ötös. Rég játszották, de mindenképp ajánlom, ha valaki lemaradt!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bekacsinto.blog.hu/api/trackback/id/tr7014976550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása