Bekacsintó

Önfejlesztés Chef módra

2020. március 24. 15:13 - Krisz B

A 2014-ben készült dráma-vígjáték a Chef első rétegében keserédes sztori zajlik. Kis krízis, kis dráma, kedves megoldások. Minden jó, ha jó a vége. Király a konyhaművészet, szinte kicsurran a nyál. Te is ott állnál a büfékocsi előtt a sorban? Micsoda életérzés. Vetekedhet ezzel valami? Tarts velem, elmondom! Bekacsintottam az alsó rétegekbe is!

balance23.jpegLáthatatlan probléma

Bele lehet csúszni szépen. Mindegy, mindek hívod: Mókuskerék vagy Taposómalom, Burnout? Egyik probléma adja a másiknak a kilincset. Érkezik az új kihívás, meg kell felelni. Bizonyítanom kell! Nem is veszem észre, hogy én magam teremtem a konfliktust. Magamból, magamnak. Ha elég mélyre kerülök az őrült spirálban, ebben az észbontó örvényben, amiből csak lent van kiút, a remény marad csak, hogy kitart a levegőm.

Legmélyén

Nincs is levegő itt már, de van harag, mások igaz vagy igaztalan kritizálása és támadása. Vagdalkozás és bizonyítási vágy továbbra is. Miért nem látja senki, hogy szenvedek? Miért nem veszik észre, hogy milyen nagyon tehetséges vagyok? Tehetek én róla, hogy csak azt csinálom, amit a főnök mond? És persze a jó öreg hárítás: Nem tehetek mást. Ja, hogy van más lehetőség? Álljak a saját lábamra. Nem, köszi: „Inkább maradtam volna ott, ahol…”

Segítségkérés

Egy reggel aztán, mikor már annyira fáj... és a családodnak, a feleségednek, gyerekednek sem tudsz segíteni, nemhogy magadnak. Kilépsz. Kilépsz a komfortzónádból. Meghozod a döntést. A saját lábadra állsz. Remeg a láb, remeg a kéz, remeg a gyomor. de nekiindulsz. Elfogadod a segítséget. Nem számít már, kitől jön. Már megérintett a változás, a változtatás szele.

Munka, befektetés, szakértelem

Ekkor kezded el mozgósítani a belső erőket igazán. A legjava még hátra van. Kitartó, szervezett és tudatos munkával kell talpon maradnod. Jó, ha van, aki melléd áll, jó, ha vannak támogató visszajelzések. De a legjobb, hogy tudod és látszik, hogy ezek nélkül a támogató hangok nélkül is tennéd a dolgod. Már eldöntötted, hogy beleállsz. És TUDOD, hogy jól tetted. Félelmetes mindig. Lehet az is marad. De egyben felemelő és izgalmas is.

Siker

Ahogy megtalálod a helyed a világban, beindul az üzlet és ezzel egy időben az emberi kapcsolataid is helyreállnak. Ahogy az emberi kapcsolataid „meggyógyulnak”, úgy indul be az üzlet is. Vannak, akik nem jöttek veled. Vannak, akik kitartottak és veled maradtak. Ha visszanézel a kezdeti állapotodra távolinak, valószerűtlennek tűnik. Pedig ott volt veled minden. Ott voltál magadnak. És most minden a tiéd, amire vágytál.

Film

Szerethető és kedves figura Carl, a film jól szerkesztett cselekménnyel fut. Nem kérdés, tudod végig mi lesz, de örülsz a végén, hogy bejön a happy end. Szeretnél részt venni. Együtt a család újra, megy a bolt, ahogy kell. Nem marad elvarratlan szál egy sem. Szép szakmunka! Örülök, hogy láttam, mert a belső mondandót meglátva tetszetős a csomagolás! Érdemes volt megnézni. Ajánlom a streetfood szerelmeseinek és az életvezetési ismeretek rajongóinak is, sok szeretettel!

Képek: imbd.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bekacsinto.blog.hu/api/trackback/id/tr8515551930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása