Bekacsintó

Flippergépet mindenkinek

2019. február 05. 22:14 - Krisz B

A Flippermúzeum csodái

Ha szeretnéd kipróbálni, milyen volt az első mai értelemben vett flippergép, ha szereted a táblás reflexjátékokat vagy csak kis kikapcsolódásra vágysz, látogass el a Flippermúzeumba. Megéri!

img_20190202_182947.jpgSzombat délután látogattunk el a múzeumba, ami belépve érdekes elegye egy kiállító-, és egy játékteremnek. A belépődíj leszurkolása után azonnal belevetettük magunkat a flipperezés örömébe. Megtaláltuk néhány régi kedvencünket, de olyan gépmatuzsálemeket is, mint az 1947-ben készült Humpty Dumpty. Ez a gép is, mint ahogyan a többi is egy egyszerű elven alapszik. Egy vagy a modernebb gépek esetében néha több 3-7 cm átmérőjű acélgolyót kell terelgetni a játéktéren belül úgy, hogy az ne guruljon ki a lejtős területről. Amíg le nem gurul a golyó, játékban vagy. A terelgetést, visszajuttatást a gép oldalán elhelyezett gombok lenyomásával működtetett karok (pin) segítségével kell elérni. Innen is az angol elnevezés: pinball. Az első flippergépben még nem befelé, hanem a játéktérből kifelé mutattak a karok. Néhány évvel később terjedtek el a ma is ismert megoldást alkalmazó gépek. Persze pontokat lehet szerezni, és a modernebb gépekben már küldetéseket is kell teljesíteni. Van multiplayer lehetőség is, ha egy társaság versenyezni szeret. Miért is ne szeretne?

Kis pincerendszerben bolyonghatunk, próbálkozhatunk, csodálkozhatunk, és ami sohasem volt még, addig és annyit játszhatunk ahányszor és amennyit akarunk. Nem kell sem pénzt, sem semmilyen érmét a gépekbe dobni, mint azelőtt a játéktermekben vagy kocsmákban, biliárdtermekben. A belépődíj tartalmazza a korlátlan játéklehetőséget.

A jórészt fa kivitelű játékgépek után a 60-as, 70-es, 80-as és 90-es évek technikai és dizájn fejlődését is megfigyelhetjük játék közben. A flippergépek külső megjelenése, grafikája is a múltat idézi. Indiana Jones, The Amazing Spiderman és fiatalkorom nagy kedvence az F14 Tomcat is itt figyel. Nagy örömöt okoztak a még nem digitális korból származó gépek csörömpölésükkel, kattogásukkal. A régi idők valahogy nyugisabbak lehettek. Kevesebb pontért könnyebben és lassabban lehetett játszani. Kipróbáltam a nagy vívmányt is, kis lökdösésre (hogy ne essen le a golyó) megkaptam néhányszor a tiltást is.

A büfé kínálatában számos ritkán megtalálható üdítőital választható, egy csipet Amerika. Ha nagyon szereted a flippereket vagy valakinek ajándékoznál egy játékos délutánt, azt is megteheted. Ajándékutalvány vásárlásával, de a partyszoba bérlésével is szerezhetsz örömet.

Száznál több gép van, így a legnagyobb tumultusban is jutott mindig szabad. Ajánlom mindenkinek nemtől és kortól függetlenül. Vigyázat, nagy a zaj! 

Képek: bykee

Forrás: https://de.wikipedia.org/wiki/Flipperautomat

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bekacsinto.blog.hu/api/trackback/id/tr1414610274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása