Bekacsintó

Irány a Pókverzum!

2019. január 07. 22:28 - Krisz B

Képregényt filmen nézni egyszerűen fantasztikus. Főleg, ha olyan jó, mint az új Pókembermozi.

amazing_fantasy_15.jpgPókember 1962-ben indult világhódító útjára. Elfogult vagyok vele kapcsolatban. Szerintem ő a legmenőbb szuperhős. Ez már több évtizede nem kérdés számomra. Először az Amazing Fantasy című sci-fi antológiában jelent meg. Keletkezéstörténetét és Peter Parkert mindenki ismeri. Nyolc filmváltozat is készült hősünkről a sok rajzfilm és számtalan képregény mellett. 

A mi világunk képzeletbeli New Yorkjában Pókembert elveszítjük a film ötödik percében. Az igazi rajongó azt várja a film végéig, hogy feltámad valahogy. Pókember nem hallhat meg. De ez persze csak agyunk egyik mély bugyrának játéka marad. Nincs idő ilyesmire, hiszen pörögnek az események. 

De itt nem is Peter Parker a lényeg, vagyis nem az a Peter Parker. Hanem Miles Morales. Miles latin kissrác Brooklinból. Ebben az évben váltott iskolát. Nem igazán találja a helyét, mert jobban érdekli a graffitizés, mint a suli. Persze az apjával sem találják a hangot. Aaron bácsinál talál megértésre, aki leviszi a metró alagútban egy titkos helyre, ahová még Miles apjával jártak bandázni. Milest itt csípi meg egy radioaktív fertőzött pók. Hamar kiderül számára, hogy ő is pókemberi képességekkel bír.

Az iskolai kalamajka után, ahol szó szerint összeragad a szőke Gwen Stacyvel, lemenekül a metróba ismét. Itt csatázik épp Pókember No.1 Wilson Fiskkel, a vezérrel. Dr. Oktopus is vele van, de ő itt most Doc Oc és nő. Azon mesterkednek, hogy egy dimenzióátalakító gép segítségével visszahozzák egy másik dimenzióból a Vezér halott családját. Ez persze a viágok pusztulásával járhat. De mi dolga lenne Pókembernek, ha a gonoszt ez érdekelné?

Csatázás közben, ahogy a film halad, kiderül, hogy a párhuzamos világokból megérkeztek az ott élő pókemberek. Itt van a kissé pocakos és épp lelki válságban élő Peter B. Parker. Aztán Gwen, aki pókemberlány, meg Miles szerelme. amúgy Pókember első szerelme is 1965 decembere óta. Aki nem hiszi, járjon utána. Peni Parker csatlakozik a csapathoz. 2004 óta létező karakter. Vicces szuperhősünk egy másik dimenzióból Spider-Ham. A kis malacfigura, Peter Porker. A Peter Parker féle vonal egyik mutáns alakja 1983 óta. És végül a harmincas évekből a fekete-fehér Spiderman -Noir, akit 2009-ben hívott életre a Marvel Comics.

 

Együtt a csapat. kezdődhet a tánc. Nem is mesélném tovább, mert nagyon érdemes megnézni.

Nagy előnye az animációs filmnek, hogy ötvözni tudta a klasszikus képregények világát, arculatát a modern animációval úgy, hogy látványában nagyon élvezhető és művészi alkotást hoztak létre. A sok karakternek előnyére vált a felújítás. Aki eddig szerette, nem csalódik. Akik pedig most látják először, biztos beleszeretnek. Garantálom.

  • Nekem 10/10
  • 12 mínuszos, fiús és lányos apukáknak egyaránt kötelező! Gyereket is vinni!
  • Pókember: Irány a Pókverzum!
  • Amerikai animációs film, 117 perc, 2018
  • Rendezte: Bob Pesichetti, Peter Ramsey

 

 

 

 

Forrás: https://en.wikipedia.org/wiki/Amazing_Fantasy#/media/File:Amazing_Fantasy_15.jpg 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bekacsinto.blog.hu/api/trackback/id/tr9214524334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása