Bekacsintó

Legendás állatok és megfigyelésük

2018. december 19. 22:48 - Krisz B

Párhuzamos világok legendás állatokkal

Ha még nem láttad sem az első sem a második részt, kezd a másodikkal, így tuti izgalmas lesz az első!

Mi véletlenül választottuk ezt a sorrendet. Elfelejtettük, ha tudtuk egyáltalán, hogy volt első rész is. Így egyes részeiben érthetetlen volt a történet. Pedig látványban nem volt hiány. Életszerűen vonulnak fel mindenféle kimondhatatlan nevű állatok. Ha főszerepet nem is, de kulcsszerepet játszik egy orrontó furkász és Göthe Salmander Pickett nevű bólintérje is. 

Folytatva saját kronológikus sorrendünket elárulhatom, hogy a második részben is van szerelmi szál és persze a főgonosz Grindelwald sem maradhat ki, hiszen a címben is szerepel. Nagyszabású tervét szövögeti, miközben Göthe, mint Sherlock Holmes nyomoz vagy inkább szerelmét keresi barátjával a mugli Jacob Kowalskival.

beasts.jpgMostanában mániám kicsit kívülről szemlélni dolgokat, de nekem így valami tényleg hiányzott a varázslók küzdelméből. Hiba volt ebben a sorrendben nézni a történetet. Más résztről meg pont nem. A második epizód nem hagyott időt és teret arra, hogy bemutassa a szereplőket. Megmutatta őket az első részben már, Nekünk csak a hiány maradt. Nem tudtuk igazán beleélni magunkat sem a jó, sem a gonosz szerepébe. Nem sikerült éles karakterrajzokat megfesteni. Ettől a végére hiányérzetem maradt. De nem is csoda, hisz a főszereplő Göthe is csak a mozi végére dönti el végérvényesen, hogy a tudós szerepből átáll e  a jókért küzdők közé.

Pedig minden egyéb meg van a filmben, ami kell. Látványos és pörgős. Ide - oda ugrálhatunk a varázslók és a muglik világa közt. Az állatok tényleg legendásak. Vicces a révátkelés és a bőröndben való bújkálás is. Ennyi lenne a bejegyzés, ha nem nézzük meg gyorsan itthon az első részt.

Hoppá élménnyel zárult az itthoni filmezés. Az első részben kirajzolódnak a karakterek, megismerünk jellemeket és a kaland sem marad el. Szerelmek szövődnek és Jacobról is kiderül, milyen kedves mugli. Sikerül minden szabadon kóborló állatot befogni, kiderül hogy mi a szerepe Credencenek a történet elején, közben és a második rész végén is.

img_20181219_222300.jpgNem tudok azonban elszakadni a gondolattól, hogy olyan nekem ez az egész mesevilág a meglepő és érdekes állataival, mint amikor Luke Skywalker belép a Csillagok háborújában abba a bizonyos bárba. Küzd a jó a gonosszal itt is, de félek egy idő után nem elég a mesebeli harc, kellenek a karakterek nekem. Így tudok csak azonosulni a szereplőkkel igazán. Várom azért  a harmadik részt. Fel lehet oldani egy mágikus vérszerződést?

Végezetül ne feledkezzünk meg arról, hogy nem jött volna létre ez a film sem J.K. Rowling zsenije nélkül. Mert fanyalgás ide vagy oda. Karakter ide vagy oda. Elvarázsolt azért megint minket. Nagyon.

 

Kép forrása: https://imgrst.com/img/Legendas-allatok-es-Megfigyelesuk-2-6852468/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bekacsinto.blog.hu/api/trackback/id/tr6214502116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása