Bekacsintó

Csillag születik - A Star Is Born

2018. október 30. 10:38 - Krisz B

Mozi

Megfogadtam már többször, nem olvasok előre kritikát, sztorit. Mindig csalódok. Most is tudatlan ültem be a moziba. Tudtam, hogy Lady Gaga játszik, énekel. Hamar kiderült, szerelmi történet lesz ez a javából. Az sem tűnt fel igazán, hogy Bradley Cooper nem csak főszereplő, hanem rendező is, Jack Conway mellett. 

shallow.jpgA történet egyszerű. Tehetséges pincérlány (Ally) véletlenül összetalálkozik a szenvedélybeteg country zenésszel (Jackson Maine) Barátság, szerelem, házasság. Ahogy sejthető már a film elején, tragédia lehet csak a vége. 

A remekül játszó Lady Gaga, ha nem lenne énekesnő, csak a színészkedésből is megélne. Érdekes, hogy ez Bradly Cooperre is igaz. Hömpölyögnek az események. A zene fantasztikus. A dalok mind mind magával ragadnak. Ahogy a film is.

Klisé szagú lenne az egész, de mégsem egy olcsó musical számomra néha csöpögős romantikája ez. Szurkolok a szereplőknek, hogy összejöjjenek. Ahogy fellép az énekesnő először naivan a színpadra, megcsendül a szerep szerint is saját dala a Shallow. Cooper sem marad el Maybe It's Time. Ahogy ível fel Ally karrierje (Lady Gaga), úgy merül el Jackson Maine alkoholizmusába. Valóságos ez a szerelem, meg is tudjuk mennyire. Rómeó és Júlia jut kis túlzásssal eszembe, de nézzétek inkább meg, igazam van - e!

Szerethető alak ez a Jackson, nem mondom, de valahogy a film végére Cooper játéka nem jön már át. Kissé olyan ez az idősödő alkoholista karakter, ami a film első részében kell is, mintha örök lenne. Maine tiszta állapotában is ugyanúgy mosolyog, gesztikulál, mintha nem szóltak volna neki: Hé, haver, most tiszta vagy! Valószínűleg nem segített ezen a dolgon a szinkronizálás sem. Nagyon egysíkúvá tette a karaktert, de Main féltestvérét alakító Sam Elliott is jobb lett volna angolul. Különös volt ellenben, hogy a dalokat nem feliratozták.

Annál inkább tiszta, kedves, életszerű Ally karaktere. Lady Gaga smink nélkül indulva, egészen a film végéig jól hozza a szerepet. Öröm látni, ahogy nem veszti el az egyensúlyt, a határozottságot, de az érzelemeit sem. Nem csak a színpadi jelenetekben tündököl, hanem a film egészében jól játszik, élethűen adja át a sokszor felfokozott érzelmeket is. Csillag születik a szemünk láttára, de nem veszti el emberi mivoltát, ez még többet ad a történethez.

Nem volt unalmas egy cseppet sem a 135 perc, szívesen hallgattam volna még a zenét. Igazán kedvet kaptunk végignézni egy Ally + Jackson showt élőben. Remélem, Lady Gaga mellett halljuk még Bradly Coopert énekelni.

  • Nekem 9/10
  • Valóban 12 plusszos, azért én gyerekekkel nem nézném meg - a tartalma miatt - nálam 14 plusz
  • Csillag születik /A Star is Born /
  • Amerikai zenés film, filmdráma, 135 perc, 2018
  • Warner Bros. Pictures, Live Nations Productions, Metro-Goldwin-Mayer Pictures
  • Rendezte: Bradly Cooper és Jack Conway 

    A kép forrása: https://www.thrillist.com/entertainment/nation/a-star-is-born-shallow-song-lady-gaga-bradley-cooper#
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bekacsinto.blog.hu/api/trackback/id/tr1614333573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása