Bekacsintó

Egy kis szívesség

2018. november 01. 15:37 - Krisz B

Mozi

Ha gyilkolászós, a szexualitást sem nélkülöző krimibohózatra vágysz, ugorj be egy moziba, talán még játsszák az Egy kis szívesség című amerikai misztikus thrillert.

favor.jpegA humoros, gyakran morbid beszólásokkal tűzdelt, fordulatokban gazdag cselekmény leköti a figyelmet. New Yorktól nem messze járunk egy kisárosban, ahol a fiát egyedül nevelő Stephanie (Anna Kendrick) összebarátkozik Emilyvel (Blake Lively). Emily határozott, gazdag és titokzatos. Megérkezik a képbe Emily férje is Sean (Henri Golding), aki leszerepelt íróként lébecol felesége mellett. Együtt is a társaság egy szerelmi háromszöghöz. A történet azonban nem ennyire banális. 

Stephanie vlogjában meséli el, hogy Emily gyerekére vigyáz már napok óta, mert az anyukának nyoma veszett. A vlogger minden lében kanál anyuka nyomozni kezd. Közben szépen lassan a két nő múltjából egyre több édekes és szaftos titok kerül napvilágra.

A film a szép fényképezés ellenére számomra a régi tévéjátékok összhatását kelti. Ez nem von el semmit a mozi élvezeti értékéből, inkább hozzátesz. Kevés, inkább belső helyszínt látunk, nagy hangsúlyt kapnak a humoros, szellemes párbeszédek. Érdekes a zeneválasztás is. Folyamatosan francia nyelvű zene szól, amit a történet ugyan nem indokol, de érdekes hangulatot varázsol a filmbe, ahogy gyerekkorunk sorozatában a Meghökkentő mesékben is.

Fordulat fordulatot követ, szerelmi szálak bonyolódnak, a vlog nézettsége is egyenesen arányosan nő a filmbeli feszültséggel. Fekete humora nem éri el a nagy klasszikus Twin Peaks színvonalát, de kellően szórakoztató, vicces és pörgős ahhoz, hogy megérje megnézni. 

  • Nekem 8/10
  • 16 plusszos - szex, erőszak bőven a terítéken
  • Egy kis szívesség /A Simple Flavor /
  • Amerikai misztikus thriller, 1117 perc, 2018
  • Rendezte: Paul Feig

 

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: film mozi

A bejegyzés trackback címe:

https://bekacsinto.blog.hu/api/trackback/id/tr3714335823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása